dimarts, de juny 22, 2010

Lo viatge del Retrobament


Del 23 al 26 de juny de 2010, se celebra el 50 aniversari del "viatge del Retrobament". L’any 1960 un centenar de catalans, alguns d’ells reconeguts intel·lectuals i destacades personalitats de la societat civil, van decidir organitzar un vaixell per viatjar a la ciutat de l’Alguer, on feia poc que s’havia redescobert que s’hi parlava català. Al port de l'Alguer els esperava tota la ciutat, expectant, onejant banderes catalanes, per "retrobar-se" amb els germans de ponent. Un esdeveniment històric que enguany compleix 50 anys.L'Ajuntament de l'Alguer, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, ha organitzat una sèrie d'activitats culturals, lúdiques, acadèmiques, literàries, turístiques, gastronòmiques i festives amb l'objectiu de celebrar aquesta important data, que va obrir una nova etapa de relacions entre l’Alguer i Catalunya. Aquí podreu trobar una informació més detallada del programa, així com el pla de viatge adreçat a totes les persones interessades en participar en aquest "nou" viatge del Retrobament.

4 comentaris:

novesflors ha dit...

Molt interessant. Ara aniré a l'adreça que ens indiques.

Carles ha dit...

Jo hi vaig. Potser ens puguem conéixer.

Rafel ha dit...

Una pena no poder fer aquest dies un nou retrobament al 2010.
Des del meu bloc he fet un article que espero que serveixi per enfortir-lo http://rcasas22.wordpress.com/2010/06/23/alguer-50-anys-del-retrobament/


Una abraçada des de l'altra Balsaroneta.

Cèlia ha dit...

Ho he vist també al bloc La maleta sarda, de la Margarida Aritzeta, escriptora i Directora General d'Acció Departamental de la Generalitat de Catalunya! Desitjo que sigui un grat retrobament!